NBA’DE PLAYOFF HEYECANI

Sevgili Avrupa Haberler okuyucuları; uzun zaman aradan sonra sizlerle tekrar yazılarımla bir arada olmanın mutluluğu içerisindeyim. Kendi özel nedenlerimden dolayı bir süre yazılarıma ara vermek durumunda kalmıştım. Şimdi aranıza bütün işlerimi halletmiş ve tam motivasyona sahip bir yazar olarak tekrar döndüm. Bu yazımda tabi uzmanlık alanım olan NBA üzerine sizinle bir genel gündem değerlendirmesi yapacağız. Hazırsanız başlayalım.

Yazılarımdan uzak kaldığım dönemde NBA’in normal sezonunun bir kısmını açıkçası fazla takip edemedim. Buna karşılık gündemden de uzak kalmamak adına en önemli gelişmeleri not alarak izleme fırsatım oldu. Genel olarak konuşacak olursak iyi diyebileceğimiz bir normal sezonu geride bıraktık. Playofflara geldiğimiz zaman ise, bütün maçları yakından izleme fırsatım oldu. Her ne kadar ilk turlar biraz sönük geçse de, ikinici turlardan itibaren playoff heyecanını yaşamaya başladık diyebilirim.

Serilere geçmeden önce normal sezon ödülleri dağıtıldı. Bunlardan kısaca size bahsetmek istiyorum. Nikola Jokic 3.kez MVP ödülünü kazanarak bir kez daha kalitesini göstermiş oldu. Bunun yanında sezonun en flaş yükselişine imza atan Tyrese Maxey En İyi Geliştirme Gösteren oyuncu ödülünü alırken, Rudy Gobert En İyi Savunmacı, Thunder koçu Mark Daigneault  En İyi Koç Ödülünü almış oldu.

Playoff serilerine de geçecek olursam; Boston Celtics bizi hiç yanıltmayarak Cleveland Cavaliers’ı 4-1 geçerek adını Doğu Finaline yazdırmayı başardı. Karşısında ise kıran kırana bir 7.maç mücadelesi bu gece New York-Indıana arasında gerçekleşecek. Bu maçın galibi ise Boston Celtics’in playoff doğu finalidneki rakibi olacak. Karşıda ise Dallas Mavericks müthiş bir işe imza atarak Batı 1.si Oklahoma City Thunder’ı 4-2 geçmeyi başardı. Karşısında ise bu gece 7.maça çıkacak olan ve şu ana kadar en çok izlemekten keyif aldığım Denver-Minnesota arasında gerçekleşecek. Bu geceki maçlar için sabırsızlanıyorum. Umarım sizlerde öyledir. 

Yazımı bitirmeden önce söylemek istiyorum ki gayet iyiyim. Artık son sürat yazılarımla sizlerle olmaya devam edeceğim. O zamana kadar kendinize iyi bakın. Esenle kalın ve hoşçakalın.