Yalnızlık…

Gün geçmiyor ki benzer şikayetler duyuyoruz çevremizden;herkes kendini anlatmanın doğru ifade edebilmenin, yalnızlığını anlatabilmenin derdine düşmüş.Peki anlaşılmanın bu kadar yoksunluğu ile kıvranan insanlık hiç dinlemeyi anlamayı empati yapmayı denemiş mi ?

Kadınlara sorduğunuzda erkeklerin ince düşünmeyen ilgiyi çok hızlı kaybeden vakit ayırmayan sevgi sözcükleri kullanmada ve iletişim kurmada cimri, en güzel en bakımlı en akıllı partnere  sahipken bile çok eşli bir portre çizdiğini ,Erkeklere sorduğunuzda kadınların sosyal hayatlarından giyim kuşam marka gibi pahalı  zevklerinden ödün vermeyişlerinden,evden daha çok dışarıda bir hayat isteyen,günlük hayatın koşuşturması içerisinde süprizler, ilgi alaka beklentisi kıskançlık gibi tavırlarla erkekleri yorduğunu söyleyeceklerdir.

Gittikçe yalnızlaşan toplumda herkes birbirini büyük cümlelerle karşılayıp korkak bir ilgisizlik ilişkinin adını koymada bir isteksizlik sorumluluk almadan bedensel hazlara koşma ve  geleneksel sevda sarmalını zamanın insafsızlığına bırakarak yaşamda yok etmekte.

Aktif medya ilişkileri ayaküstü ortak ilgi alanlarında sosyal flörtöz ilişkiler maymun iştahlı beklentilere kurban edilen ziyan edilmiş edebi muhabbetler.

Kimse kimseyi kendi konfor alanından vazgeçecek kadar sevmeye hevesli değil işin özü.Bir yatakta çapraz uyumanın rahatlığından vazgeçmeye değecek bir şefkatli sarılmanın derdinde değil kimse.

Peki nereye gidiyor bu ismi konmamış iki yüzlü özgürlük dediğimiz yapayalnız evlerimizde çürüttüğümüz gençliğimiz…Sonunu getiremeyeceğimiz hiç bir yolculuğun biletini kestirmemeliyiz belkide kimseyi olmadığımız biri gibi bir vitrinle oyalamamalıyız,Ana yemeği tüm açlığıyla bekleyen birinin tüm ara sıcakları sabırla yemesinin iki yüzlü sahtekarlığına tüm dürüstlüğümüzle aslında ana yemeğin olmadığını söylemek onu bir beklentiye sokup o sofraya oturtmamak sonrasında hayalkırıklığına uğratmaktan daha az incitici olacaktır.

Zıt kutupların birbirini çektiği palavrası tamamen hormonal bir merakın geçici uyumudur.Benzer acılar çekmemiş ortak hayaller kurmamış hiçkimse sağlıklı bir ilişki dinamiğine sahip olamayacaktır.

Birini dünyanın ondan gerikalanından vazgeçecek kadar sevmeyecekseniz kelimeleri ziyan etmeyin.Görüşmek beraber sık ve kaliteli zaman geçirmek için İsteyenin çareyi istemeyenin bahaneyi her daim bulabileceğini bilecek kadar kötü tecrübe sahibiyiz artık hepimiz.

Yanınızda biri uyurken bile yalnız hissedeceğiniz hayatlar yerine sağlıklı dürüst ne istediğinden ve neyi asla istemediğinden emin insanlar alın hayatınıza alamıyorsanız belirsizliğin değersizlik olduğu ile yüzleşerek kaliteli yalnızlıkları seçin.
Mümkünse zor bile olsa insan olmayı seçin.Yalnızlık güzel anların toplamının avuntusu ile aşılabilir.

Sonuç kendinizi anlatmak için gösterdiğiniz çabayı dinlemek ve anlamak için de gösterin.Haklı olmak mı mutlu olmak mı sizi müzmin yalnızlığınızdan çekip alacak karar verin.

Ve bir insanın neyi olursanız olun lütfen hayalkırıklığı olmayın…
İzmirden selam saygı ve sevgiyle…