İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik son 1 ayda Jandarma tarafından yapılan operasyonlarda, 200 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 4 bin 40 düzensiz göçmen yakalandığını duyurdu.ANKARA (İGFA) -  İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik operasyona ilişkin paylaşımda bulundu.

81 ilde son 1 ayda jandarma tarafından aralıksız düzenlenen operasyonlarda; 200 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 4 bin 40 düzensiz göçmen yakalandığını belirten Bakan Yerlikaya, göçmen kaçakçılığı organizatörlerinden 82'sinin tutuklandığını, 31'inin ise hakkında adli kontrol kararı verildiği kaydedildi.

Başkan Alemdar: Sakarya'da dönüşüm için kaybedilecek zaman yok! Başkan Alemdar: Sakarya'da dönüşüm için kaybedilecek zaman yok!

Öte yandan Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Jandarma Komutanlıklarınca yapılan çalışmalar sonucu düzenlenen operasyonlarda da göçmen kaçakçılığında kullanılan 107 adet araç ele geçirildi.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1843518532065087851

Kaynak: igf